Китайски киш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч горещ сварен ориз
1 с.л. соев сос
1/4 ч.л. смлян джинджифил
1 белтък
2 яйца и 1 жълтък
1 ч мляко
3/4 ч.л. сол
1 ч консервирани китайски зеленчуци, отцедени
1 ч сварено и нарязано пилешко
2 стръка зелен лук с перата
Ленти печена чушка
Загрейте фурната до 180С.
Намаслете тавичка за пай с размер 23 см. Разбийте ориза, соевия сос, джинджифила и белтъка с вилица. Изсипете сместа в подготвения съд. Притиснете равномерно по дъното и наполовина по стените. Разбийте яйцата, жълтъка, млякото и солта много добре. Добавете зеленчуците, пилешкото и лука. Внимателно изсипете в подготвения блат. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 30 - 40 минути. Прокарайте нож около стените на съда. Оставете да престои 10 минути преди да поднесете. Нарежете и украсете с нарязани чушки. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ