Регистрация

Китайски киш

Автор:
Жана
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
574
Оцени рецептата

1 ч горещ сварен ориз

1 с.л. соев сос

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1 белтък

2 яйца и 1 жълтък

1 ч мляко

3/4 ч.л. сол

1 ч консервирани китайски зеленчуци, отцедени

1 ч сварено и нарязано пилешко

2 стръка зелен лук с перата

Ленти печена чушка

 

Загрейте фурната до 180С.

Намаслете тавичка за пай с размер 23 см. Разбийте ориза, соевия сос, джинджифила и белтъка с вилица. Изсипете сместа в подготвения съд. Притиснете равномерно по дъното и наполовина по стените. Разбийте яйцата, жълтъка, млякото и солта много добре. Добавете зеленчуците, пилешкото и лука. Внимателно изсипете в подготвения блат. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 30 - 40 минути. Прокарайте нож около стените на съда. Оставете да престои 10 минути преди да поднесете. Нарежете и украсете с нарязани чушки. Поднесете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта