Регистрация

Касерола с пилешко, гъби и артишок

Автор:
Жана
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
617
Оцени рецептата

1,3 кг цяло пиле

сол и черен пипер

1/2 ч.л. червен пипер

1 с.л. масло

1/2 ч пилешки бульон

3 с.л. сухо шери

1 ч.л. пресен естрагон или

1/4 ч.л. сушен естрагон

115 ч гъби, нарязани на филийки

1 с.л. царевично нишесте

425 г консерва артишок, отцеден

 

Измийте пилешкото и подсушете. Подправете със сол, черен и червен пипер. Запържете пилешкото в голям тиган в 1 ч.л. масло. Прехвърлете в уреда за бавно готвене. Изсипете бульона и шерито в тигана. Разбъркайте, за да отделите залепналите парченца по дъното. Залейте пилешкото. Овкусете естрагон. Покрийте. Варете на слаб огън в продължение на 8 часа. Точно преди сервиране, задушете гъбите в останалото масло. Смесете царевичното нишесте с равно количество студена вода. Включете огъня до силен. Когато сосът заври леко, добавете сместа с царевичното нишесте. Варете, докато се сгъсти. Добавете сотираните гъби и артишока, сгорещете и сервирайте.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта