Регистрация

Калцоне с шунка и сирене

Автор:
Savatova
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
720
Оцени рецептата

2 чаши брашно - до 2 1/2 чаши

1 пакет суха мая

1 чаена лъжичка сол

1 чаша вода

1/2 чаша масло или маргарин

1 яйце, разбито

115 г шунка - нарязана

225 г рикота

170 г моцарела - настъргана

1/4 чаша пармезан - настърган

4 чаши зехтин

 

За тестото, смесете една чаша брашно с маята и солта. В тенджера, сгорещете водата и маслото, докато маслото е почти разтопено и като разбърквате непрекъснато. Добавете в брашнената смес. Разбърква се енергично, докато се смесят много добре. Добавете по-голямата част от останалото брашно, колкото поеме. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност. Замесете с достатъчно от оставащото брашно, така че да се направи умерено твърда тесто, което да е гладко и еластично (6 до 8 минути общо). Оформете на топка. Поставя се в намаслена купа, като обърнете веднъж. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си ( 30 до 45 минути). За пълнежа, смесете яйцето, шунката, рикотата, моцарелата и пармезана. Оставете настрана. Притиснете тестото надолу. Покрийте и оставете за 10 минути. Разделете тестото на 8 порции и разточете всяка на кръг. Изсипете около 2 супени лъжици от пълнежа върху половината от всеки кръг тесто. Прегънете тестото върху пълнежа и запечатайте хубаво краищата. Изпържете в горещо олио за 3-4 минути или до златисто кафяво. Отцедете върху хартиени кърпи.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта