Калцоне с шунка и сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 чаши брашно - до 2 1/2 чаши
1 пакет суха мая
1 чаена лъжичка сол
1 чаша вода
1/2 чаша масло или маргарин
1 яйце, разбито
115 г шунка - нарязана
225 г рикота
170 г моцарела - настъргана
1/4 чаша пармезан - настърган
4 чаши зехтин
За тестото, смесете една чаша брашно с маята и солта. В тенджера, сгорещете водата и маслото, докато маслото е почти разтопено и като разбърквате непрекъснато. Добавете в брашнената смес. Разбърква се енергично, докато се смесят много добре. Добавете по-голямата част от останалото брашно, колкото поеме. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност. Замесете с достатъчно от оставащото брашно, така че да се направи умерено твърда тесто, което да е гладко и еластично (6 до 8 минути общо). Оформете на топка. Поставя се в намаслена купа, като обърнете веднъж. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си ( 30 до 45 минути). За пълнежа, смесете яйцето, шунката, рикотата, моцарелата и пармезана. Оставете настрана. Притиснете тестото надолу. Покрийте и оставете за 10 минути. Разделете тестото на 8 порции и разточете всяка на кръг. Изсипете около 2 супени лъжици от пълнежа върху половината от всеки кръг тесто. Прегънете тестото върху пълнежа и запечатайте хубаво краищата. Изпържете в горещо олио за 3-4 минути или до златисто кафяво. Отцедете върху хартиени кърпи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ