Регистрация

Кайсиево пуешко

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
561
Оцени рецептата

1/2 ч кафяв оризов оцет

2 ч.л. меласа

2 с.л. лук, настърган

2-3 кг пуешки гърди, нарязани на кубчета от по 3 см

1 с.л. олио

2 скилидки чесън, счукан

1 ч гроздов сок

1/2 ч вода

1 с.л. лимонов сок

1 ч.л. прясно настърган джинджифил

225 г сушени кайсии, нарязани на клечици

2 с.л. фино нарязан пресен кориандър

 

Смесете оцета, меласата и настъргания лук. Добавете кубчетата месо; разбъркайте, така че да се покрие пуешкото с маринатата. Охладете за няколко часа или за през нощта. Отцедете месото, заделете маринатата. Сложете олиото в незалепващ тиган на умерен огън и запържете по няколко кубчета пуешко наведнъж с чесъна. Сложете запърженото месо в голяма касерола. Смесете запазената марината, гроздовия сок, водата, лимоновия сок и настъргания джинджифил; залейте месото. Прибавете парчетата кайсия и покрийте. Пече се на 160 градуса в продължение на 30 минути. Гответе до омекване на месото. Добавете кориандъра. Сервирайте върху горещ ориз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта