Кайсиево пуешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч кафяв оризов оцет
2 ч.л. меласа
2 с.л. лук, настърган
2-3 кг пуешки гърди, нарязани на кубчета от по 3 см
1 с.л. олио
2 скилидки чесън, счукан
1 ч гроздов сок
1/2 ч вода
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. прясно настърган джинджифил
225 г сушени кайсии, нарязани на клечици
2 с.л. фино нарязан пресен кориандър
Смесете оцета, меласата и настъргания лук. Добавете кубчетата месо; разбъркайте, така че да се покрие пуешкото с маринатата. Охладете за няколко часа или за през нощта. Отцедете месото, заделете маринатата. Сложете олиото в незалепващ тиган на умерен огън и запържете по няколко кубчета пуешко наведнъж с чесъна. Сложете запърженото месо в голяма касерола. Смесете запазената марината, гроздовия сок, водата, лимоновия сок и настъргания джинджифил; залейте месото. Прибавете парчетата кайсия и покрийте. Пече се на 160 градуса в продължение на 30 минути. Гответе до омекване на месото. Добавете кориандъра. Сервирайте върху горещ ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ