Регистрация

Йоркширски пудинг с див ориз

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
02 Dec
|
Видяна:
1094
Оцени рецептата

2/3 ч див ориз

2 ч вода

1 1/2 ч брашно

6 с.л. масло или маргарин

1 ч.л. сол

4 големи яйца

2 ч мляко

1 кубче телешки бульон, натрошен

1 ч.л. сос Уорчестър

 

1. Поставете ориза, водата и половината сол в малка тенджера и оставете да заври на силен огън. Намалете огъня до слаб, покрийте и оставете да къкри докато се сгъсти, около 45 минути. Отстранете цялата течност. Оставете да се охлади на стайна температура.

2. Докато оризът се готви, разбийте яйцата на пяна в голяма купа с електрически миксер. Разбийте с млякото, брашното и останалата сол.

3. Загрейте фурната до 225С. Разбъркайте ориза в течното тесто. Поставете маслото или маргарина в правоъгълна йенска тенджера и сложете във фурната, докато маслото се разтопи. Извадете от фурната и добавете бульона и соса Уорчестършир, докато се разтворят. Върнете съда във фурната и оставете да зацвърчи. Изсипете сместа с див ориз в съда и се пече в центъра на фурната за 20 - 25 минути или до златисто.

4. Нарежете на парчета и поднесете веднага.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта