Регистрация

Италиански кюфтета с чушки

Автор:
Savatova
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
558
Оцени рецептата

450 г пуешка кайма

1/4 ч нарязан ситно лук

1 ч.л. италиански подправки

1/4 ч.л. сол

1 с.л. зехтин

1 ч червена чушка, нарязана на кубчета

1 ч жълта чушка, нарязана на кубчета

1 ч нарязани гъби

1 скилидка чесън, фино счукан

1 кубче пилешки бульон

1 консерва евапорирано мляко

4 ч.л. универсално брашно

2 ч горещ сварен ориз, смесен с

3 с.л. магданоз

Стръкчета магданоз, по желание

 

В голяма купа, смесете пуешкото, лука, италианските подправки и солта. Оформете 16 кюфтенца. Сгорещете олиото в тиган. Запържете кюфтета на умерено-силен огън; намалете огъня и гответе около 15 минути или до готовност. Извадете и дръжте на топло. Запържете в същия тиган с мазнината чушките, гъбите и чесъна с кубчето бульон за 2-3 мин. В малка купа, постепенно разбийте евапорираното мляко с брашното. Изсипете в тигана; гответе на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа се сгъсти и заври. Намалете огъня до слаб; оставете да къкри 5 минути непокрито или докато чушките омекне, като се разбърква от време на време. Добавете кюфтетата. Сервирайте върху сварен ориз с магданоз. Украсете със стръкчета магданоз, ако желаете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта