Зелеви сармички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2,4 кг зеле
1 ч просо
50 г свински гърди, ситно нарязани
2 моркова
1 глава лук
2 с.л. брашно
4 с.л. доматено пюре
8 с.л. заквасена сметана
2 с.л. масло
2 ч вода или бульон, колкото е необходимо
люти чушки и сол, на вкус
2 яйца, разбити
Полейте с вряща вода една зелка, почистена от кочана. Отделете листата и грубите части. Нарежете лука и морковите фино и запържете леко, докато лукът започне да покафенява. Измийте просото добре, покрийте с вода и оставете да заври. Отцедете (но заделете малко бульон) и смесете с нарязаното свинско и сместа от чушки, моркови / лук, сол и сурови яйца. Смесете хубаво с ръце, след това разделете части от сместа върху зелевите листа и навийте на плътни сармички, като подгънете краищата. Като приключите с навиването на зелевите сармички, ги сложете ги в дълбока тенджера с капак или гювеч и добавете дресинга със заквасената сметана. Сварете добре, отцедете, осолете и сервирайте.
За дресинга със заквасена сметана: Запържете брашното в маслото. Добавете доматеното пюре и заквасената сметана и малко бульон от просото.
Друг вариант: Поставете зелевите сармички в голяма тава, полейте с дресинга със заквасената сметана, без да го разреждате, покрийте сармичките и печете на 160ºС за около един час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ