Регистрация

Заек с кайсии в сос каберне

Автор:
alexander
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
970
Оцени рецептата

1 заек

1 ч Каберне Совиньон

30 мл червен винен оцет

2 скилидки чесън, небелен

Букет гарни

140 г сушени кайсии

Сол

Пипер, смлян

3 с.л. фъстъчено олио

4 с.л. масло

1 ч заешки соса Демиглас

 

Обезкостете заека и нарежете месото на кубчета. Мариновайте месото във виното и оцета с чесъна и букета гарни за 12 часа, като покриете заека с тензух, така че да не ще пресъхне. Накиснете кайсиите в студена вода за 1 час, след това отцедете. Отцедете заека, запазвайки маринатата и всичко в нея. Подсушете месото добре и подправете със сол и черен пипер. Загрейте олиото и 2 супени лъжици масло. Добавете месото и запържете от всички страни (около 20 минути, докато месото е сиво). Добавете чесъна, букета гарни, заделената марината, кайсиите и соса Демиглас. Изрежете кръг от восъчна хартия, намажете леко с масло и се поставя върху месото. Покрийте съда и оставете да къкри за 20 - 30 минути. Отстранете букета гарни. Извадете и обелете скилидките чесън. Намачкайте ги с останалото масло на паста. Извадете месото и кайсиите от соса и дръжте на топло. Добавете чесновата паста малко по малко в соса. Подредете заешкото и кайсиите в чиния за сервиране и се покрива със сос.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта