Регистрация

Задушена момордика

Автор:
jeni
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
675
Оцени рецептата

4 средно големи момордики

115 г свинско

115 г скариди

1 кг домати

1 малка лава лук

3 скилидки чесън

4 с.л. рибен сос

5 с.л. олио

3/4 ч вода

2 яйца

1/2 ч.л. мононатриев глутамат

 

Измийте и нарежете момордиките на 5 см парчета по дължина. Премахнете семената и нарежете напречно на тънки филийки. Сварете и обелете скаридите. Нарежете месото на малки парчета. Обелете и нарежете лука; обелете и счукайте чесъна. Нарежете доматите на филийки. В малко количество олио, запържете леко чесъна, лука, доматите, свинското месо и скаридите, като се разбърква непрекъснато. Когато свинско е наполовина готово, се добавят водата, рибеният сос и мононатриевият глутамат. Оставете да заври. Когато свинското е готово, добавете момордиките. Оставете да кипне два пъти. Добавете разбитите яйца и се разбърква веднъж или два пъти, преди да свалите от печката. Сервирайте горещо с ориз на пара.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта