Регистрация

Див ориз с гъби

Автор:
Наталия
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
1442
Оцени рецептата

1 ч див ориз

2 ч пресни диворастящи гъби, нарязани

1 глава лук, нарязан на кубчета

2 ч гъбен/зеленчуков бульон

балсамов оцет

 

Сложете ориза и течността в покрита йенска тенджера и се поставя във фурната на температура около 150С. Загрейте тиган, добавете балсамовия оцет и веднага добавете нарязания на кубчета лук. След около 10 минути се добавят гъбите и лука, намалете котлона до слаб. Когато течността във фурната се редуцира, намалете на 125С. Когато се абсорбира около 3/4 (около 45 минути), добавете гъбите и лука. Когато течността се абсорбира напълно, изключете фурната, разбъркайте ориза с вилица и се оставя във фурната, частично покрит, за още 15 минути. Сервира се със зелени зеленчуци, като броколи.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта