Регистрация

Гъмбо със скариди и пилешко

Автор:
Savatova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
799
Оцени рецептата

900 г половинки пилешки гърди, без кожата

2 л вода

1/2 чаша брашно

2 чаша лук, нарязан

1 3/4 чаши целина, нарязана

1 1/2 чаши зелени чушки, нарязани

1/2 чаша зелен лук, нарязан

4 скилидки чесън, счукан

2 супени лъжици растително масло

1 1/2 чаена лъжичка сушена мащерка

1 чаена лъжичка сушен риган

1/2 чаена лъжичка черен пипер

3 дафинови листа

410 мл пилешки бульон, консерва

226 г доматено пюре

225 г пушена наденица, нарязана на парчета

450 г скариди, пресни, небелени, среден размер

горещ сварен ориз

 

Сложете пилешкото и водата в тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за 45 минути или докато пилето се свари. Извадете месото от бульона; заделете да се охлади. Прецедете бульона, ако е необходимо и се прехвърля в голям контейнер; заделете. Обезкостете и нарежете пилето; заделете.

Сложете брашното в тавичка. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 минути до 1 час или до много кафяво; като разбърквате на всеки 15 минути. Заделете. Запържете лука и следващите 4 съставки в маслото в тенджера на средно силен огън, като се разбърква непрекъснато, докато омекнат. Добавете запеченото брашно, мащерката и следващите три съставки, като се разбърква, до гладкост. Добавете заделения бульон, пилето, консервирания бульон, доматено пюре и наденицата. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за 1 час. Обелете и почистете скаридите; добавете ги в бульона. Покрийте и оставете да къкри 10 минути или докато скаридите порозовеят. Извадете и изхвърлете дафиновите листа. Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта