Регистрация

Глазиран свински бут

Автор:
тодорова
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
900
Оцени рецептата

1 свински бут, около 3 кг, полу-обезкостен

За глазурата с мед и горчица:

1/4 ч зърнеста горчица

2 с.л. мед

1 с.л. бърбън

За глазурата с френско грозде и портокал:

1/2 ч конфитюр от касис

2 с.л. портокалов сок

1 1/2 ч.л. смлян черен пипер

За глазурата с кафява захар и карамфил:

цели зърна карамфил

4 с.л. масло

3 с.л. кафява захар

1 с.л. пресен лимонов сок

 

Оставете бутa да престои на стайна температура за 30 минути. Загрейте фурната до 160ºС. Сложете бута върху решетка в тава и се пече 1 час; подгответе глазурата. Намажете месото с глазурата и се пече 30 минути, като се маже на всеки 15 минути. Прехвърлете върху дъска за рязане и се оставя да престои 15 минути. След това нарежете и поднесете. За глазурата с мед и горчица: сложете всички съставки в блендер и смесете до гладкост. Намажете бута и печете. За глазурата с френско грозде и портокал: Смесете всички съставки и глазирайте бута. За глазурата с кафява захар и карамфил: Направете ромбовидни разрези в бута. Набодете със зърна карамфил и се пече. Разтопете маслото, добавете захарта и лимоновия сок и смесете на слаб огън до гладкост. Намажете бута и печете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта