Глазиран свински бут
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 свински бут, около 3 кг, полу-обезкостен
За глазурата с мед и горчица:
1/4 ч зърнеста горчица
2 с.л. мед
1 с.л. бърбън
За глазурата с френско грозде и портокал:
1/2 ч конфитюр от касис
2 с.л. портокалов сок
1 1/2 ч.л. смлян черен пипер
За глазурата с кафява захар и карамфил:
цели зърна карамфил
4 с.л. масло
3 с.л. кафява захар
1 с.л. пресен лимонов сок
Оставете бутa да престои на стайна температура за 30 минути. Загрейте фурната до 160ºС. Сложете бута върху решетка в тава и се пече 1 час; подгответе глазурата. Намажете месото с глазурата и се пече 30 минути, като се маже на всеки 15 минути. Прехвърлете върху дъска за рязане и се оставя да престои 15 минути. След това нарежете и поднесете. За глазурата с мед и горчица: сложете всички съставки в блендер и смесете до гладкост. Намажете бута и печете. За глазурата с френско грозде и портокал: Смесете всички съставки и глазирайте бута. За глазурата с кафява захар и карамфил: Направете ромбовидни разрези в бута. Набодете със зърна карамфил и се пече. Разтопете маслото, добавете захарта и лимоновия сок и смесете на слаб огън до гладкост. Намажете бута и печете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ