Регистрация

Бяла риба в доматен сос

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
1270
Оцени рецептата

Необходими продукти:

450 г бяла риба филе

1 глава лук

4 скилидки чесън

сол и пипер

олио

4 с.л. доматено пюре

1/2 ч.л. захар

200 мл вода или бульон

1 с.л. брашно с връх

магданоз и лимон

Начин на приготвяне:

Намачкайте 2 от скилидките чесън с 1/2 ч.л. сол. Добавете и 1/3 ч.л. черен пипер. С получената полусуха паста намажете почистените рибни филета и ги наредете на дъното на тава.

Лука и другите 2 скилидки чесън наситнете. Запържете в олио до прозрачност. Добавете доматения сос и захарта и гответе 3 минути. Налейте бульона или вода, като предварително подгреете. Разтворете брашното в 2 с.л. вода или бульон и налейте в ястието през цедка. Подправете със сол и пипер и оставете да къкри до умерено сгъстяване.

Залейте рибата със соса и бутнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути. След изваждане поръсете с наситнен пресен магданоз и поднесете с резени лимон.

 





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта