Регистрация

Бърз пай с броколи и артишок

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
478
Оцени рецептата

За тестото:

1/3 ч царевично брашно

1/2 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1/2 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сушен босилек

1/4 ч.л. сол

1/2 ч мътеница

2 с.л. зехтин

За пълнежа:

1 1/2 ч размразени броколи

3 стръка зелен лук, ситно нарязан

10 маслини, нарязани на четвъртинки

85 г консерва риба тон в собствен сос

5 мариновани артишока, разполовени

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. пипер

1 1/2 ч моцарела, настъргана

 

Поръсете една супена лъжица от царевичното брашно по дъното и стените на намазана 23 см тавичка за пай; заделете. В купа, смесете брашната, останалото царевично брашно, бакпулвера, содата, босилека и солта; прибавете мътеницата и олиото. Омесете около 10 пъти гладко тесто. Притиснете равномерно в приготвения съд. За пълнежа: Покрийте тестото с броколи, лук, маслини, риба тон, артишок, мащерка и черен пипер; поръсете със сирене. Печете при 190 градуса във фурната за около 25 минути или до златисто.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта