Регистрация

Биряни

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
1185
Оцени рецептата

За месото:

6 пилешки бутчета, без кожата и нарязани; или 900 г говеждо, сварено в продължение на един час

1/2 ч кисело мляко

2 /ч.л. джинджифил

2 ч.л. чесън

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. куркума

За доматите:

4 с.л. олио

1 консерва доматено пюре

1 голям домат, нарязан

3 стръка зелен лук, нарязани

½ средна зелена чушка, нарязана

2 с.л. лимонов сок

За ориза:

2 1/2 ориз басмати, измит

7 ч вода

2 с.л. сол

За подправките:

2 с.л. олио

3 зърна карамфил

1 пръчка канела

4 зърна пипер

1 ч.л. семена кимион

 

Сложете продуктите за месото в тенджера и варете, покрити, до готовност на месото.

Сгорещете олиото за доматите в тиган. Добавете съставките за доматения сос и запържете за 1-2 минути. Добавете сместа при месото.

На ориза: Кипнете вода. Добавете ориза и солта и оставете да кипи, докато е почти готов, но не съвсем сварен. Отцедете и поставете в керамична купа.

На подправките: Сложете олиото в тиган и когато се сгорещи, добавете карамфила, канелата, пипера и семената кимион. Когато леко покафенеят, ги изсипете върху ориза. Подредете в дълбок съд, подходящ за микровълновата фурна, слоеве ориз, месо, ориз и пак месо. Покрийте и поставете за 10 минути в микровълновата фурна или в обикновена фурна за 20 минути на 190ºС.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта