Регистрация

Барбекю ребърца

Автор:
марина цекова
|
Дата:
17 Oct
|
Видяна:
562
Оцени рецептата

2,2 кг свински ребра

Подсолена вода

1/2 чаша масло

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

1 ч вода

1/2 чаша оцет

1 ч кетчуп

1 ч барбекю сос

Сокът на 1 лимон

Сол на вкус

Смлян пипер (на вкус)

Сос табаско на вкус

 

Нарежете ребрата отделно едно от друго и поставете в голям чугунен тиган. Покрийте с подсолена вода и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри на слаб огън в продължение на един час или докато месото омекне, но не пада от костите. През това време пригответе соса. Разтопете маслото в тенджера и задушете ситно нарязания лук. Добавете водата, оцета, кетчупа, барбекю соса, лимоновия сок и подправките. Оставете да заври като разбърквате и свалете от огъня. Поставете ребрата в плитка тава и ги покрийте със сос равномерно. Поставят се в хладилник в продължение на поне два часа. Изпечете ребрата на открит грил над умерено горещи въглени, като мажете със соса и завъртате често, докато добре покафенеят от всички страни.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта