Бабините кюфтенца с пресен лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
600 г свинска кайма
400 г телешка кайма
3 яйца
3 връзки пресен лук
4 скилидки чесън
4 с.л. галета
140 г брашно (1 ч.ч.)
150 мл олио (съвсем хипотетично количество)
сол, черен, червен и лют пипер
кимион
мащерка
Начин на приготвяне:
Изсипете двата вида кайма в тава. Чукнете върху нея яйцата. Почистете връхчетата на перата на лука и всичко останало нарежете и прибавете. Разбъркайте.
Добавете подправки на вкус, намачкания чесън и галетата. Замесете хубаво каймата и оставете в хладилник да почине.
Изсипете си част от брашното в чинийка. Гребвайте от каймата с МОКРИ ръце, оформяйте сплеснато кюфтенце и овалвайте в брашънце. Пържете в сгорещено олио на среден котлон двустранно. Доливайте по малко олио между пърженията. Вадете кюфтачетата в тава, застлана с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.
Хапвайте докато е топло и си сервирайте салатка за профирност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ