Регистрация

Бабините кюфтенца с пресен лук

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
24 Jun
|
Видяна:
1259
Оцени рецептата

Необходими продукти:

600 г свинска кайма

400 г телешка кайма

3 яйца

3 връзки пресен лук

4 скилидки чесън

4 с.л. галета

140 г брашно (1 ч.ч.)

150 мл олио (съвсем хипотетично количество)

сол, черен, червен и лют пипер

кимион

мащерка

 

Начин на приготвяне:

Изсипете двата вида кайма в тава. Чукнете върху нея яйцата. Почистете връхчетата на перата на лука и всичко останало нарежете и прибавете. Разбъркайте.

Добавете подправки на вкус, намачкания чесън и галетата. Замесете хубаво каймата и оставете в хладилник да почине.

Изсипете си част от брашното в чинийка. Гребвайте от каймата с МОКРИ ръце, оформяйте сплеснато кюфтенце и овалвайте в брашънце. Пържете в сгорещено олио на среден котлон двустранно. Доливайте по малко олио между пърженията. Вадете кюфтачетата в тава, застлана с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

Хапвайте докато е топло и си сервирайте салатка за профирност.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта