Регистрация

Ароматен шаран

Автор:
Надежда
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
692
Оцени рецептата

15 г сушена кора от мандарина

1,3 г шаран, цял

2 ч.л. сол

4 с.л. царевично нишесте

2 ч фъстъчено олио

2 с.л. фино нарязан чесън

3 с.л. фино счукан пресен джинджифил

4 с.л. фино нарязан зелен лук

3 с.л. оризово вино или сухо шери

1 с.л. бобен сос

2 с.л. тъмен соев сос

1 с.л. захар

6 с.л. пилешки бульон или вода

 

Накиснете корите мандарина или цитрусови кори в продължение на 20 минути в топла вода или докато омекнат. Изплакнете под течаща вода, отцедете излишната течност, нарежете ситно и оставете настрана. Направете три или четири цепки от всяка страна на рибата, което ще помогне да се готви по-бързо и ще позволи на вкусовете да проникнат в месото. Разтрийте рибата от двете страни със сол. Поръсете царевичното нишесте равномерно върху всяка страна на рибата. Загрейте тиган или уок. Добавете олиото. Когато се сгорещи, изпържете рибата на маслена баня от всяка страна за 5-8 минути, докато стане кафява и хрупкава. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Оставете 2 с.л. мазнина в тигана. Загрейте отново. Добавете нарязаните кори от мандарина, чесъна, джинджифила и зеления лук и се разбърква в продължение на 30 секунди. Смесете останалите съставки. Върнете рибата в тигана, полейте съставките отгоре. Покрийте съда с капак. Варете на слаб огън за 8 минути. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта