Шишчета с пилешко, скариди и киви
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 кивита, обелени и нарязани на 4
225 г пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на 16 парчета от по 3 см
1 голяма червена чушка, почистена в сърцевината и нарязана на четвъртинки, всяка четвъртинка нарязана на четири парчета
1 малка глава червен лук, обелен и нарязан на четвъртинки, всяка четвъртинка нарязана на четири парчета
16 скариди, обелени
За маринатата с лайм и джинджифил:
6 с.л. сок от лайм
3 с.л. мед
2 с.л. оризов оцет
2 с.л. зехтин
1 1/2 ч.л. нарязан кориандър
1 ч.л. настърган джинджифил
1/4 ч.л. едросмлян червен пипер
Смесете пилешкото, чушките и лука с маринатата. Мариновайте 1-2 часа в хладилник. Когато сте готови да изпечете шишчетата, смесете кивито и скаридите с другите съставки, така че да се покрият с марината. Разделете съставките на осем шишчета. Изпечете на скара за 3-4 минути от всяка страна, като обръщате шишчета веднъж, до готовност на пилето и скаридите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ