Регистрация

Къри миди

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
1721
Оцени рецептата

900 г миди, почистени

2/3 ч вода

2/3 ч сайдер

3 стръка прясна мащерка

1 скилидка чесън, натрошен

2 с.л. масло

3 лука шалот, нарязан ситно

1 стрък целина, ситно нарязан

1 с.л. къри на прах

1 с.л. брашно

1/4 ч сметана

1/4 ч майонеза

пресен копър (по желание)

Топъл хляб

 

Сложете почистените миди в тенджера с водата, ябълковото вино, мащерката и чесъна. Покрийте и варете на силен огън, като се разклаща тенджерата често, 6-7 минути или докато черупките се отворят. Изхвърлете всички миди, които останат затворени. Охладете мидите в течността. Отстранете охладената течност, прецедете през фино сито и заделете. Изхвърлете мащерката. Махнете половината черупка от всяка мида и подредете мидите в 4 чинии за сервиране.

Разтопете маслото в тенджера. Добавете лука и целината и гответе леко за 5 минути. Добавете кърито на прах и брашното и се готви 1 минута. Прибавете една чаша от заделената течност. Оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. Покрийте и варете леко 10 минути, като периодично се разбърква. Охладете. Прибавете сметаната и майонезата и разбъркайте добре. Полейте мидите със соса и гарнирайте с копър, ако желаете. Сервирайте с хляб.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта