Регистрация

Панирани калмари

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
2069
Оцени рецептата

900 г калмари

1/2 ч брашно

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

2 яйца

1 ч мляко

1 1/2 ч галета

Олио за пържене

 

Нарежете почистените шайби калмари на тънки пръстени. Изплакнете добре под течаща студена вода. В дълбок тиган сгорещете олиото до 190С. В найлонова торбичка смесете брашното, солта и черния пипер. Добавят се по няколко пръстени калмари наведнъж, разклащат се в торбичката, докато са добре покрити със сместа. В плитка купа, смесете 2 яйца и 1 чаша мляко. Потопете калмарите в течността след това в около 1-1/2 чаши галета. Пържете по няколко наведнъж за около 45 секунди до златисто кафяво. Отцедете и дръжте на топло. Сервирайте с любимия си сос.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта