Чили скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Сос за овкусяване:
2 с.л. сухо шери
1 с.л. захар
1 ч.л. оризов оцет
1 с.л. тъмен соев сос
1 ч.л. светъл соев сос
2 с.л. пилешки бульон
3 ч.л. чили паста
1 ч.л. царевично нишесте
За скаридите:
16 големи скариди
5 стръка зелен лук, ситно нарязан
4 ч.л. пресен джинджифил - счукан
4 скилидки чесън, счукан
4 1/2 с.л. олио
1 с.л. сусамово олио
Смесете всички съставки за соса в купа. Разбъркайте, докато се разтвори нишестето. Сгорещете голям тиган. Добавете 2 1/2 с.л. олио и оставете да се сгорещи, но без да пуши. Добавете скаридите и запържете, като разбърквате за 5 минути почти до готовност. Свалете от огъня. Сгорещете тиган на силен огън, добавете 2 ч.л. олио и запържете лука, джинджифила и чесъна, като разбърквате за 30 сек. Прибавете соса и разбъркайте. Разбърква се, докато сосът се сгъсти. Добавете скаридите и се разбърква докато се покрият равномерно. Изключете котлона и добавете сусамовото олио и се разклаща. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ