Регистрация

Чили с морски дарове

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
549
Оцени рецептата

2 с.л. растително масло

1 глава червен лук, нарязан

1 глава бял лук, нарязан

4 скилидки чесън, счукан

1/4 ч наситнен кориандър

1 червена чушка, печена, почистени от семената, нарязана

2 чили чушлета, печени, почистени от семената, нарязани на парчета

1 1/2 с.л. чили на прах

2 ч.л. кимион

2 ч.л. натрошен сушен риган

Лют червен пипер на вкус

900 г домати, белени, без семената, нарязани

1 ч.л. зелена салца

2 ч.л. бяло вино

Сол

225 г скариди, обелени, почистени

225 г скалопини

900 г миди, задушени на пара

225 г риба с твърдо месо, нарязана на хапки

1/2 ч настърган чедър

Заквасена сметана за гарниране

 

Сгорещете широк, дълбок тиган. Запържете лука, чесъна и магданоза, докато лукът омекне и е прозрачен. Добавете чушката, лютите чушки, чилито на прах, кимиона, ригана и лютия червен пипер и разбъркайте добре, за да се смесят. Прибавете доматите и зелената салца, гответе на слаб огън, като се разбърква често, докато доматите се разпаднат. Когато сместа започне да залепва за тигана, добавете виното и се бърка енергично, за да се отдели и да се получи плътен сос. Подправете на вкус с пресен кориандър. Прибавете скаридите, мидите и рибата. Оставете на слаб огън, докато всички морски дарове са непрозрачни, за около 12 минути. Добавете мидите и оставете да къкри още 2-3 минути. Сваля се от огъня и се смесва със сирене, ако желаете. Гарнира се със заквасена сметана.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта