Чили с морски дарове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. растително масло
1 глава червен лук, нарязан
1 глава бял лук, нарязан
4 скилидки чесън, счукан
1/4 ч наситнен кориандър
1 червена чушка, печена, почистени от семената, нарязана
2 чили чушлета, печени, почистени от семената, нарязани на парчета
1 1/2 с.л. чили на прах
2 ч.л. кимион
2 ч.л. натрошен сушен риган
Лют червен пипер на вкус
900 г домати, белени, без семената, нарязани
1 ч.л. зелена салца
2 ч.л. бяло вино
Сол
225 г скариди, обелени, почистени
225 г скалопини
900 г миди, задушени на пара
225 г риба с твърдо месо, нарязана на хапки
1/2 ч настърган чедър
Заквасена сметана за гарниране
Сгорещете широк, дълбок тиган. Запържете лука, чесъна и магданоза, докато лукът омекне и е прозрачен. Добавете чушката, лютите чушки, чилито на прах, кимиона, ригана и лютия червен пипер и разбъркайте добре, за да се смесят. Прибавете доматите и зелената салца, гответе на слаб огън, като се разбърква често, докато доматите се разпаднат. Когато сместа започне да залепва за тигана, добавете виното и се бърка енергично, за да се отдели и да се получи плътен сос. Подправете на вкус с пресен кориандър. Прибавете скаридите, мидите и рибата. Оставете на слаб огън, докато всички морски дарове са непрозрачни, за около 12 минути. Добавете мидите и оставете да къкри още 2-3 минути. Сваля се от огъня и се смесва със сирене, ако желаете. Гарнира се със заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ