Регистрация

Червен берикс на фурна

Автор:
dobrinska
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
2123
Оцени рецептата

900 г риба - червен берикс, филета

1/4 ч настърган лук

2 с.л. портокалов сок

2 с.л. лимонов сок

2 ч.л. настъргана портокалова кора

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. индийско орехче

 

Размразете филетата, ако са замразени. Нарежете рибата на 6 порции. Поставете ги на един слой, с кожата надолу, в добре намазана тавичка. Смесете лука, портокаловия и лимоновия сок, портокаловата кора и солта. Залейте рибата; покрийте и се поставя в хладилник да се маринова 30 минути. Поръсете с индийско орехче. Пече се в умерена фурна, 180С, в продължение на 25 до 30 минути или докато рибата се люспи лесно, когато се пробва с вилица.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта