Регистрация

Херинга във вино и заквасена сметана

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
24 Jun
|
Видяна:
571
Оцени рецептата

6 херинги

120 мл бял оцет

2 глави тънко нарязан лук

3 цели дафинови листа

1 ч.л. цели зърна черен пипер

1/4 ч сухо червено вино

2 с.л. захар

 

Почистете и накиснете херингата за една нощ в студена вода. Сложете оцета, лука, пипера и дафиновите листа в тенджера и оставете да заври. Добавете виното и сгорещете, но не оставяйте да завари. Прецедете и смесете със сметаната и захарта. Добавете при лука. Филетирайте херингата и нарежете на парчета. Подредете я на слоеве със соса в буркан и мариновайте за един ден. Съхранявайте в хладилник.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта