Телешко с кафяв ориз и фета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 сушени гъби
2 ч сварен кафяв ориз
1 1/2 ч запържени парчета говеждо месо
85 г сирене фета, натрошено
6 черни маслини, нарязани на четвъртинки
2 с.л. настърган пармезан
1 глава нарязан лук
1 с.л. зехтин
1 1/2 ч консервирани домати
1 скилидка чесън, счукан
Прясно смлян черен пипер
Сложете сушените гъби в 1/2 чаша гореща вода и се оставят да престоят 20 минути. Запържете лука в мазнината бавно за 5 минути, след което добавете доматите и чесъна и оставете да се готви леко за около 10 минути. поръсете с черен пипер на вкус, след това добавете сушените гъби, нарязани на четвъртини, ако са големи и с течността от накисването. Гответе за около 5 минути. Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете на дъното на съд за готвене 1 чаена чаша ориз, добавете месото и поръсете с фета, маслини и половината от соса. Добавете останалия ориз и останалата част от соса и поръсете с пармезан. Пече се 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ