Касерола с боб и тортия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч вода
450 г шарен боб
1/2 ч лук, нарязан фино
2 скилидки чесън
1 чили чушле
1 1/2 ч.л. пилешки бульон, на прах
1/8 ч.л. кимион, смлян
1/2 ч зехтин
2 1/2 ч сварено пилешко месо, нарязано на кубчета
12 брашнени тортили
1 1/2 ч заквасена сметана
1 1/2 ч настърган кашкавал
1/4 ч зелен лук, нарязан на филийки
Смесете водата, боба, нарязания наситно лук и чесъна в 4-литров дълбок тиган. Кипнете и намалете огъня. Варете, непокрито, докато бобът омекне, около 1 1/3 часа, като добавяте още вода, ако е необходимо. Поставете половината от фасула, 1/2 чаша от течността, в която се е варил, лютите чушки, бульона на прах и кимиона в блендер. Покрийте и разбийте до гладкост; изсипва се в голяма купа. Поставете останалия боб с достатъчно течност, така че да го покрие в купа. Покрийте и разбийте до гладкост; изсипва се в купата с другия боб. Сгорещете олио в дълбока тенджера и прибавете бобената смес. Гответе, непокрито, като се разбърква често, докато сместа заприлича на тесто за палачинки. Загрейте фурната до 180 градуса. Изсипете непълна 1/4 чаша пилешко върху половината от всяка тортия; прегънете на две. Подредете в намазана 3-литрова плитка йенска тенджера или в правоъгълна тавичка; изсипете бобената смес отгоре.. Покрийте със заквасена сметана и зелен лук. Пече се непокрито до сгорещяване, 15 - 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ