Регистрация

Касерола с боб и тортия

Автор:
lazova
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
1216
Оцени рецептата

4 ч вода

450 г шарен боб

1/2 ч лук, нарязан фино

2 скилидки чесън

1 чили чушле

1 1/2 ч.л. пилешки бульон, на прах

1/8 ч.л. кимион, смлян

1/2 ч зехтин

2 1/2 ч сварено пилешко месо, нарязано на кубчета

12 брашнени тортили

1 1/2 ч заквасена сметана

1 1/2 ч настърган кашкавал

1/4 ч зелен лук, нарязан на филийки

 

Смесете водата, боба, нарязания наситно лук и чесъна в 4-литров дълбок тиган. Кипнете и намалете огъня. Варете, непокрито, докато бобът омекне, около 1 1/3 часа, като добавяте още вода, ако е необходимо. Поставете половината от фасула, 1/2 чаша от течността, в която се е варил, лютите чушки, бульона на прах и кимиона в блендер. Покрийте и разбийте до гладкост; изсипва се в голяма купа. Поставете останалия боб с достатъчно течност, така че да го покрие в купа. Покрийте и разбийте до гладкост; изсипва се в купата с другия боб. Сгорещете олио в дълбока тенджера и прибавете бобената смес. Гответе, непокрито, като се разбърква често, докато сместа заприлича на тесто за палачинки. Загрейте фурната до 180 градуса. Изсипете непълна 1/4 чаша пилешко върху половината от всяка тортия; прегънете на две. Подредете в намазана 3-литрова плитка йенска тенджера или в правоъгълна тавичка; изсипете бобената смес отгоре.. Покрийте със заквасена сметана и зелен лук. Пече се непокрито до сгорещяване, 15 - 20 минути.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта