Пиле с дъмплинги
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 цяло пиле, около 1 кг, нарязано на порции
2 чаши вода
6 зърна черен пипер
2 дафинови листа
2 чаени лъжички сол
3 средни моркова, обелени и тънко нарязани
6 супени лъжици брашно
3/4 чаша студена вода
1 чаена лъжичка сушен градински чай, натрошен
1 чаша готов микс за палачинки
1/3 чаша мляко
2 с.л. сушен магданоз
113 г гъби, отцедени
280 г грах, замразен и размразен след това
1. Измийте пилето и го подсушете.
2. Сложете пилето с 2 чаши вода, пипера, дафиновите листа и солта в дълбока касерола, подходяща за микровълновата фурна. Сложете съда покрит с капак във фурната и варете 10 минути. Разбъркайте. Върнете отново в микровълновата фурна за още 5 минути.
3. Добавете морковите и гответе още 5 минути.
4. Извадете пилето от бульона и заделете, за да се охлади. Заделете бульона.
5. Обезкостете и нарежете месото на хапки.
6. Изхвърлете дафиновите листа и черния пипер, както и излишната мазнина от пилешкия бульон.
7. Върнете месото в съда.
8. В малка купа смесете брашното с 3/4 чаша студена вода и градинския чай, до гладкост. Постепенно прибавете сместа при пилешкото.
9. Гответе покрито в микровълновата фурна за 5 минути или докато сосът се сгъсти и стане гладък. Разбърква се от време на време.
10. Подгответе тестото за дъмплингите в малка купа, като смесите микса за палачинки, млякото и магданоза, разбъркайте с вилица до хомогенност.
11. Добавете гъбите и граха при пилето.
12. Сложете по 1 ч.л. от течното тесто в горещата пилешка смес, така че да се образуват 6 дъмплинга и гответе покрито в микровълновата фурна за 4 минути.
13. Свалете капака и гответе още 2 до 4 минути или до готовност на тестото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ