Тайландска касерола с босилек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
115 г китайски спагети фунчоза
1 малък рак
225 г големи пресни скариди, обелени и почистени
225 г големи почистени калмари, нарязани на шайби
450 г рибено филе, нарязани на хапки
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. нарязан пресен кориандър, корен
4 скилидки чесън
1 ч.л. захар
1 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. светъл соев сос
2 ч.л. сос от стриди
1 с.л. оризово вино или сухо шери
1 ч.л. сусамово олио
2 с.л. олио
3 резена джинджифил, счукан
4 червени чилита, нарязани
4 стръка зелен лук, нарязан фино
1 1/2 ч вода
1/2 ч листа тайландски босилек
стръкчета пресен кориандър
В купа, покрийте спагетите с топла вода; накисват се до омекване и докато станат гъвкави, за около 10 минути. Отцедете. Заделете. В хаванче или мелница за подправки, счукайте зърната пипер, кориандъра и чесъна на паста. В купа смесете захарта, тъмния соев сос, светлия соев сос, соса от стриди, оризовото вино и сусамовото олио. Сложете олиото в глинен съд. Загрява се на умерен огън. Добавете заделената паста с пипер, чесън и кориандър и запържете леко. Увеличете огъня до силен. Добавете джинджифила, лютите чушки и парчета рачешко; разбъркайте и запържете за една минута. Добавете скаридите и зеления лук при рачешката смес; запържете в продължение на 30 секунди. Изсипете в сместа със соев сос и спагети и разбъркайте. Добавете водата, покрийте съда, намалете огъня до умерен и оставете да къкри 8 минути, като периодично се разбърква. Увеличете до средно-висока температура, добавете рибата, калмарите и сварените раци, смесете със спагетите и покрийте с листата босилек. Покрийте. Гответе в продължение на още 3 - 5 минути. Проверете дали е готово. Поднесете горещо, както е в съда, заедно с ориз и зеленчуци като гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ