Табуле с омар и босилек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 чаша пилешки бульон
1 супена лъжица масло
1/4 чаена лъжичка сол
3/4 чаша кус-кус
1/2 чаша босилек, пресни листа, наситнени
1 скилидка чесън, счукан
3/4 чаена чаша зехтин
1/4 чаена лъжичка сол
2 омара
1 домат, обелен, без семената, нарязан на кубчета
1 краставица, обелена, без семената, нарязана на кубчета
2 супени лъжици лимонов сок, пресен
В тенджера, сложете пилешкия бульон, маслото и първата 1/4 чаена лъжичка сол. Течността се оставя да заври и след това тенджерата се сваля от котлона. Добавете кус-куса, покрийте с капак и оставете да престои в продължение на 5 минути. Прехвърлете кус-куса в стъклена купа и оставете да изстине.
В малка купа сложете босилека, чесъна, зехтина и втората 1/4 чаена лъжичка сол. Смесете съставките заедно и оставете соса настрана.
Сложете голям съд с вода да заври на силен огън. Добавете омарите и оставете да се охладят.
Извадете месото на омарите от опашките и щипките. Нарежете месото на парчета.
В средно голяма купа сложете парчетата омар и 6 супени лъжици от босилеково-маслената смес. Разбъркайте съставките заедно, така че омарът са се покрие добре. Заделете.
В друга купа, сложете охладения кус-кус, доматите, краставиците, лимоновия сок и останалата част от босилеково-маслената смес. Разбъркайте съставките заедно.
В центъра на всяка чиния за сервиране, поставете купчинка от кус-куса и подредете парчетата омар по ръба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ