Сьомга с пържен ориз басмати и сусамов винегрет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За винегрета:
1 печено люто чушле
1 ч печени сусамови семена
1/3 ч рибен сос
2/3 ч оризов оцет
1 с.л. нарязан чесън
1 с.л. настърган джинджифил
1 с.л. фино нарязана лимонова трева
1 връзка кориандър, нарязана
1 с.л. фино нарязан пресен босилек
1 с.л. фино нарязана прясна мента
сокът на 2 лайма
За пържения ориз:
2 с.л. сусамово олио
4 ч сварен ориз басмати
1 ч.л. чесън, нарязан
1 ч.л. настърган джинджифил
1/3 ч соев сос
2 с.л. кафява захар
1 яйце, леко разбито
4 стриди - свалена черупка
4 скариди, белени и почистени
4 миди
4 лангусти
2 ч.л. рибен сос
2 с.л. оризов оцет
1/2 ч нарязан зелен лук
За сьомгата:
4 филета сьомга
Сол на вкус
2 с.л. сусамово олио
За винегрета:
Смесете пипера, сусама, соса от риба, оцета, чесъна, джинджифила, лимоновата трева, кориандъра, босилека, ментата и лимоновия сок в блендер. Разбийте до гладкост. За пържения ориз: Загрейте олиото в голям тиган, докато започне да пуши. Добавете ориза и запържете за около 1 минути. Добавете чесъна, джинджифила, соевия сос и кафявата захар. Запържете, докато оризът е тъмно кафяв, като се разбърква често. Запържете яйцето в малък тиган, докато се получи тънък омлет. Нарежете на тънки ивици и се прибавя към сместа с ориз. Добавете стридите, скаридите, мидите, лангустите, рибения сос, оцета и зеления лук. Гответе в продължение на 4 минути или докато морските дарове се сварят. За сьомгата: Поръсете сьомгата със сол. Сгорещете сусамовото олио в незалепващ тиган на умерен огън. Добавете сьомгата. Гответе 4 минути. Обърнете и гответе още 2 минути. При поднасяне: Сложете купчинка ориз в центъра на всяка чиния за сервиране и покрийте със сьомга. Поръсете винегрета около ястието. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ