Регистрация

Сьомга с песто сос

Автор:
gabi
|
Дата:
30 Nov
|
Видяна:
1020
Оцени рецептата

3 с.л. лимонов сок

3 с.л. оризов оцет

3 с.л. светъл соев сос

2 с.л. захар

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. натрошен съчуански пипер

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 с.л. сухо шери

1 с.л. сусамово олио

2 ч.л. смлян пресен джинджифил

2 с.л. фъстъчено олио

450 г сьомга филе, нарязано на 1-2 парчета

1 с.л. царевично нишесте

2 скилидки чесън, обелен и счукан

2 с.л. наситнен зелен лук

1 с.л. наситнен кориандър

 

В малка купа смесете лимоновия сок, оризовия оцет, 2 с.л. светъл соев сос, захарта, солта, съчуанския пипер и черния пипер. Заделете. В отделна купа смесете останалия соев сос, шерито, сусамовото олио и 1 с.л. джинджифил. Втрийте сместа в рибата и мариновайте за поне 20 мин. Напълнете голяма тенджера с водата и оставете да заври. Сложете един слой фолио на решетка за задушаване на пара. Намажете фолиото със сусамово олио. Сложете сьомгата отгоре и поставете върху врящата вода. Покрийте и задушете сьомгата до светло розово. В малка купа смесете царевичното нишесте с 1 с.л. студена вода. Сложете тиган на умерено-силен огън. Добавете 1 с.л. фъстъчено олио. Когато се сгорещи, добавете останалия джинджифил и чесън. Запържете в продължение на 15 секунди, след това добавете сместа с лимонов сок. Оставете бавно да заври, добавете лука и магданоза, след което прибавете малко количество от сместа с царевично нишесте леко да се сгъсти сосът. Отстранете от огъня. Когато рибата е готова, я извадете, заедно с фолиото. Плъзнете я в чиния. Полейте със соса. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта