Сьомга с ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
440 г сьомга, консервирана
6 с.л. маргарин
2 с.л. брашно
1 1/4 ч лук, нарязан
1 ч.л. доматено пюре
1 скилидка чесън, обелен и нарязан фино
2 лука шалот, нарязани
1/4 ч.л. сос Табаско
1/4 ч.л. пипер
1/2 ч.л. сол
1/4 ч магданоз, нарязан
1 ч вода
1/2 ч целина, нарязана на кубчета
Разтопете маргарина в тиган и отстранете от огъня. Добавят брашното и разбъркайте, докато сместа е гладка. Върнете на огъня и варете, докато стане тъмно кафяво, като се разбърква непрекъснато. Намалете огъня и разбъркайте с лука, шалота, чесъна и целината и варете, докато омекне - около 10 до 15 мин., като разбърквате често. Намалете котлона и оставете да къкри. Разтворете доматеното пюре в 1/4 чаша вода и прибавете при запръжката. Добавете останалата вода, сьомгата и магданоза. Разбърква се добре. Добавете соса табаско, солта и черния пипер. Покрийте и оставете да къкри около 20 минути. Сервирайте върху горещ сварен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ