Регистрация

Сьомга с круши, ябълки и зелени лимони

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
1267
Оцени рецептата

6 котлета сьомга, с дебелина 4,5 см

2 супени лъжици масло

2 лайма

Прясно смлян черен пипер

1 ябълка

1 круша

 

Нарежете тънко лайма. Почистете ябълката и крушата и ги нарежете на тънки филийки, около 0,5 см.

В голям тиган, на слаб огън, разтопете маслото и поръсете с черен пипер. Добавете филийките лайм, като ги обръщате, за да се намажат с масло. Сложете ябълката и крушата и запържете, докато маслото се абсорбира от плодовете, за около 5 минути. Плодовете трябва да бъдат крехки, но да не покафеняват.

Сложете сьомгата да се изпече на скарата. Полейте със сок от лайм и печете около 7 минути. Обърнете и повторете от другата страна. Внимателно свалете от скарата.

Сервирайте веднага със сотираните плодове, заедно с кафяв ориз и зелен боб с гъби и сусамени семена.

За 6 порции.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта