Сьомга с вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г филета сьомга
2 с.л. мазнина
6 с.л. масло или маргарин
1 скилидка чесън, счукан
1/2 ч.л. листа риган
1/2 ч.л. листа мащерка
1 ч.л. естрагон
2 с.л. лимонов сок
1/2 ч вино Марсала
Нарежете филетата на еднакво големи парчета от по 3-4 см. Запържете сьомгата в сгорещената мазнина на умерен огън, като обръщате внимателно. Извадете месото от тигана и заделете на топло. Деглазирайте тигана с малко вино и изстържете остатъка от тигана върху рибата. Междувременно, в малка тенджера, разтопете маслото и добавете чесъна и подправките. Гответе, като се разбърква над средно слаб огън, в продължение на 2-3 минути, за да се извлекат ароматите. Махнете от огъня и добавете виното и лимоновия сок. Изсипете соса върху рибата в тавичка. Пече се на 200 градуса в продължение на 10 минути. Сервирайте върху ориз, полято със соковете от тавата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ