Стриди Филаделфия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
16 средно големи стриди
4 с.л. шери
морска сол
1/4 ч фино нарязана целина
1 ч.л. масло
Сос бешамел
Червен пипер
Разтопено масло
Настърган пармезан
Поширайте стридите в собствената си течност в продължение на 2 минути. Поръсете с шерито. Почистете дъното на по-дълбоките черупки от стриди и ги оставете в тава за печене, покрита с морска сол. Запържете ситно целината в масло и поставете по една чаена лъжичка във всяка черупка. Поставете по стрида върху всеки слой от целина и покрийте със сос бешамел, смесен с няколко капки разтопено масло. Пече се в гореща фурна на 200С до златисто кафяво. Поднася се с черен хляб и масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ