Регистрация

Стриди с рачешко

Автор:
marto
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
498
Оцени рецептата

16 големи пресни стриди

морска сол

сос беарнез

450 г рачешко месо

сметанов сос

1/4 ч галета

Червен пипер

резени лимон

Магданоз, стръкчета

Стриди

 

Извадете остридите от черупките. Заделете половината черупки, измийте много добре и ги поставете на дъното на тавичка, застлана с морска сол. Сложете 1 - 2 чаени лъжички от соса беарнез във всяка черупка, покрийте със стриди и 1 супена лъжица месо от раци. Смесете останалия сос беарнез със сметановия сос и покрийте. Поръсете с галета и червен пипер. Печете на 200С в продължение на 15 минути или до златисто кафяво. Гарнира се с лимон и магданоз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта