Стриди Рокфелер
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 маруля, измита, подсушена и фино нарязана
225 г пресен спанак, измит, подсушен и фино нарязан
1 ч зелен лук, наситнен
2 3/4 ч галета
1/2 ч пресен магданоз, наситнен
1/4 ч целина, нарязана
3 скилидки чесън, счукан
1 ч неосолено масло
2 ч.л. перно
1 с.л. пастет от аншоа
1/8 ч.л. лют пипер
12 резена бекон
36 големи стриди, с черупките
морска сол
резени лимон
Извадете стридите, като заделите течността и долната черупка. Изчистете много добре черупките. В купа смесете марулята, спанака, лука, 1/2 чаша галета, магданоза, целината и чесъна. Разтопете маслото на умерен огън и запържете спаначената смес, като се разбърква в продължение на 1-2 минути. Добавете перното, пастета от аншоа, лютия червен пипер и сол и черен пипер на вкус. Оставете сместа покрита в хладилника за 1 час. В друг тиган, запържете бекона над умерен огън до хрупкавост. Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцеди и след това натрошете. Подредете по една стрида във всяка от заделените черупки и се навлажнете всяка с малко от заделения алкохол. Намажете половината от сместа със спанак върху стридите. Поръсете с бекон Покрийте бекона с останалия спанак и поръсете по 1 с.л. от останалата галета. Подредете стридите в огнеупорен съд, застлан с морска сол. Пече се в средата на предварително загрята на 230С фурна за 18 минути или докато галетата е добре запечена. Украсете с пресни стръкчета магданоз и лимонови резенчета и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ