Стриди Лафит
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За чесново-лучения сметанов сос:
2 с.л. масло
1 скилидка чесън
1 с.л. зелен лук, наситнен
1 лук шалот, смлян
1 ч.л. сушен копър
1/2 ч бяло вино
1/2 ч заквасена сметана
225 г рачешко; натрошено
2 с.л. масло
1 с.л. брашно
24 стриди, в половината черупка
морска сол
За соса с вино и естрагон:
2 жълтъка
щипка сол
1 ч.л. сок, лимонов
1 ч.л. естрагон
2 с.л. бяло вино
225 г масло
Сол на вкус
Пипер на вкус
За чесново-лучения сметанов сос: Сгорещете маслото в тиган и добавете чесъна, зеления лук, лука и копъра. Гответе в продължение на 2 минути и добавете бялото вино и сметаната. Оставете докато се сгъсти. В друг тиган, запържете леко рачешкото в масло, след което го добавете при сметаната. Добавете комбинираните брашно и разтопено масло. За соса с вино и естрагон: Внимателно сварете жълтъците с малко сол и лимонов сок, като се разбърква през цялото време. Редуцирайте виното и естрагона до каша и добавете. Добавете маслото, докато сосът се сгъсти. Опитайте и коригирайте подправките със сол и бял пипер. Стриди: Сложете стридите върху тавичка, на дъното на която е поръсена морска сол и изпечете под грила за 30 сек. След трийсет секунди ги извадете и намажете със сметанов сос. Покрийте с втория сос и след изпечете до кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ