Регистрация

Стриди Лафит

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
688
Оцени рецептата

За чесново-лучения сметанов сос:

2 с.л. масло

1 скилидка чесън

1 с.л. зелен лук, наситнен

1 лук шалот, смлян

1 ч.л. сушен копър

1/2 ч бяло вино

1/2 ч заквасена сметана

225 г рачешко; натрошено

2 с.л. масло

1 с.л. брашно

24 стриди, в половината черупка

морска сол

За соса с вино и естрагон:

2 жълтъка

щипка сол

1 ч.л. сок, лимонов

1 ч.л. естрагон

2 с.л. бяло вино

225 г масло

Сол на вкус

Пипер на вкус

 

За чесново-лучения сметанов сос: Сгорещете маслото в тиган и добавете чесъна, зеления лук, лука и копъра. Гответе в продължение на 2 минути и добавете бялото вино и сметаната. Оставете докато се сгъсти. В друг тиган, запържете леко рачешкото в масло, след което го добавете при сметаната. Добавете комбинираните брашно и разтопено масло. За соса с вино и естрагон: Внимателно сварете жълтъците с малко сол и лимонов сок, като се разбърква през цялото време. Редуцирайте виното и естрагона до каша и добавете. Добавете маслото, докато сосът се сгъсти. Опитайте и коригирайте подправките със сол и бял пипер. Стриди: Сложете стридите върху тавичка, на дъното на която е поръсена морска сол и изпечете под грила за 30 сек. След трийсет секунди ги извадете и намажете със сметанов сос. Покрийте с втория сос и след изпечете до кафяво.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта