Регистрация

Стриди в сос с шампанско

Автор:
Savatova
|
Дата:
17 Aug
|
Видяна:
487
Оцени рецептата

24 сурови стриди в черупките

За соса:

1 1/2 с.л. масло

1 1/2 с.л. брашно

1/2 ч сос от стриди

1/2 ч шампанско - или друго сухо пенливо вино

1/4 ч.л. семена целина на прах

Прясно смлян бял пипер

2 ч едра сол

 

Отворете стридите. Заделете 1/2 чаша от прецедената течност. За соса: Разтопете маслото в стъклена или керамична купа и сложете непокрито в микровълновата фурна за 2 минути. Добавете 1/2 чаша от заделената течност от стридите и шампанското и варете, непокрито, като се разбърква два пъти по време на готвене, за 4 минути или докато се сгъсти. Сгорещете грила на най-високата степен. Добавете семената целина и бял пипер на вкус в соса. Разпределете две чаши едра сол на дъното на съда, в който ще печете. Поставете заделените черупки върху солта. Поставете всяка стрида в черупка и покрийте хубаво със соса. Изпечете под грила за около 2 мин.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта