Регистрация

Спаначена касерола с телешко

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
10 Feb
|
Видяна:
951
Оцени рецептата

225 г натрошени кори за лазаня

450 г телешка кайма

1 ч нарязан лук

1 г чесън, счукан

1 ч гъбена супа

1 буркан (115 г) гъби

450 г замразен спанак, размразен и добре отцеден

680 г сирене котидж

3 яйца

225 г крема сирене

80 г запържен лук

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намаслете правоъгълна тавичка за печене. Сварете корите за лазаня както е указано на опаковката и отцедете. В сгорещен тиган, запържете телешката кайма, лука и чесъна над средно-висока температура, докато месото се зачерви; отцедете, ако е необходимо. Добавете супата и гъбите и се разбърква много добре. В голяма купа смесете спанака, 2 чаши извара и 2 яйца; разбъркайте добре. В друга голяма купа, смесете сварената паста с останалата 1 чаша извара и останалото яйце, разбъркайте леко. В намаслен съд, подредете на слоеве сместа с пастата, спанака и каймата, повторете слоевете. Покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете 35-40 мин. Извадете от фурната и поръсете с пържен лук. Върнете във фурната и печете още 5 минути. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете. 





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта