Регистрация

Сочна сьомга

Автор:
яна маринова
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
889
Оцени рецептата

280 г филе сьомга, без кожата

2 средно големи червени картофа

1 голяма глава лук, нарязан на филийки

8 бейби моркова

1/4 ч прясно изцеден портокалов сок

Броколи, нарязани на розички

1 с.л. зехтин

1/4 ч.л. мащерка

1/2 ч.л. босилек

1 кубче пилешки бульон

Сол и пипер на вкус

 

Нарежете картофите тънки филийки и се поставят в съд със студена вода. Сложете съда на котлона и оставете да заври. Добавете морковите след три минути. Подсолете водата и намалете котлона. Гответе до омекване - около 6-7 мин. Добавете броколите около 2 минути преди картофите да са готови. Отцедете и върнете в съда. Добавете пипер. Запържете лука в половината от маслото, на умерено-слаб огън в тефлонов тиган. Когато започне да покафенява, добавете останалата част от маслото. Поставете филето от риба отгоре и увеличете котлона до умерено-силен огън. Запържете докато сьомгата побелее отдолу. Добавете зелените подправки и черен пипер. Добавете една четвърт чаша вода, пилешкия бульон и портокаловия сок. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Мажете със соса от време на време. Сьомгата трябва да бъде розова отвътре, а не преварена. Срежете филето наполовина в тигана. С помощта на пластмасова шпатула, вземете рибата и лука и се поставят в едната половина на чинията. Добавете лъжица или две от соса. Добавете зеленчуците и се нареждат в полукръг.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта