Сочна сьомга
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
280 г филе сьомга, без кожата
2 средно големи червени картофа
1 голяма глава лук, нарязан на филийки
8 бейби моркова
1/4 ч прясно изцеден портокалов сок
Броколи, нарязани на розички
1 с.л. зехтин
1/4 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. босилек
1 кубче пилешки бульон
Сол и пипер на вкус
Нарежете картофите тънки филийки и се поставят в съд със студена вода. Сложете съда на котлона и оставете да заври. Добавете морковите след три минути. Подсолете водата и намалете котлона. Гответе до омекване - около 6-7 мин. Добавете броколите около 2 минути преди картофите да са готови. Отцедете и върнете в съда. Добавете пипер. Запържете лука в половината от маслото, на умерено-слаб огън в тефлонов тиган. Когато започне да покафенява, добавете останалата част от маслото. Поставете филето от риба отгоре и увеличете котлона до умерено-силен огън. Запържете докато сьомгата побелее отдолу. Добавете зелените подправки и черен пипер. Добавете една четвърт чаша вода, пилешкия бульон и портокаловия сок. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Мажете със соса от време на време. Сьомгата трябва да бъде розова отвътре, а не преварена. Срежете филето наполовина в тигана. С помощта на пластмасова шпатула, вземете рибата и лука и се поставят в едната половина на чинията. Добавете лъжица или две от соса. Добавете зеленчуците и се нареждат в полукръг.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ