Солена треска с картофи и доматен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. солена треска
3 средно големи сладки картофа
4 средно големи пресни, зрели домата
3 с.л. олио
3 средно големи глави лук, обелени и нарязани на кръст на филийки
1 с.л. + 1 чаена лъжичка ситно нарязани пресни горещи люти чушки
1 ч.л. нарязан чесън
1 с.л. кафява захар
1 лимон, нарязан по дължина на 4 или 6 парчета
Магданоз, стръкчета
Един ден предварително, поставете рибата в стъклена или емайлирана купа или съд от неръждаема стомана. Покрийте я със студена вода и се накисва в продължение на най-малко 12 часа, като леко изстисквате треската и сменяте водата на всеки 3 или 4 часа. Отцедете и изплакнете обилно под течаща студена вода и нарежете на 3 см парчета. Сложете картофите в достатъчно количество леко подсолена вряща вода, така че да ги покрие напълно и се варят, непокрити, докато почти омекнат. Отцедете, обелете и нарежете на 3 см кубчета. Поставете доматите в тенджера с вряща вода и ги оставете да врят на силен огън за около 10 секунди. Пуснете студена вода върху тях и ги обелете с малък, остър нож. Нарежете на тънки филийки напречно.
Сгорещете зехтина в тиган на умерен огън. Добавете нарязания лук и като се разбърква често се готви за 10 минути или до златисто. Добавете доматите, 1 супена лъжица люти чушки, чесъна и захарта и се готви бързо, непокрито, като се разбърква от време на време, докато по-голямата част от течността в тигана се изпари и сместа е достатъчно гъста, че да покрие леко гърба на лъжица. При разбъркване се добавят рибата и картофите; намалете огъня до слаб и се покрива плътно. Варете в продължение на 20-25 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Опитайте на вкус за сол. Сервирайте веднага. Поръсете с останалата чаена лъжичка нарязани люти чушки и подредете парчетата лимон и стръкчетата магданоз отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ