Солена треска по португалски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г сушена риба треска
2 големи глави лук, нарязан на филийки
6 с.л. масло
1 скилидка чесън, счукан
3 големи картофа
2 с.л. галета
10 зелени маслини, без костилките
10 черни маслини
4 твърдо сварени яйца
1/2 ч наситнен пресен магданоз:
Винен оцет
Зехтин
Прясно смлян черен пипер
Накиснете треската в студена вода за около 24 часа или докато не се навлажни напълно. Сменете водата два или три пъти. Отцежда се внимателно. Прехвърлете рибата в тенджерата и добавете достатъчно студена вода, за да се покрие. Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри за около 15 минути или до омекване на рибата. Отцедете и обезкостете месото. Накъсайте го на големи парчета, като премахнете и кожата. Задушете лука в 3 супени лъжици масло, докато омекне и е златист на цвят. Добавете чесъна. Сварете необелените картофи в леко подсолена вода. Когато омекнат (след около 20 минути), отстранете от котлона, поставете под течаща студена вода и обелете. Отцедете и нарежете на парчета.
Загрейте фурната до 180ºС.
Намажете йенска тенджера с останалите три супени лъжици масло. Подредете слой от половината картофи, след това половината треска, след това половината лук. Поръсете с малко черен пипер и повторете слоевете. Поръсете с галета. Пече се в продължение на 15 минути или докато леко покафенее. Преди да сервирате, гарнирате отгоре с маслини и яйца; поръсва се с магданоз. Сервирайте с винен оцет и олио в отделна купичка и черен пипер в малка чиния.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ