Регистрация

Солен кекс със сьомга и сос с хрян

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
488
Оцени рецептата

3/4 ч пшеничен булгур, несварен

1 ч лека сметана

 2/3 ч нарязани моркови

2/3 ч нарязана сладка червена чушка

2/3 ч нарязан лук

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 с.л. фино нарязан пресен копър

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

170 г обезкостена сьомга, консерва или сварена, накъсана

3 яйца

За соса с хрян:

225 г заквасена сметана

Прясно настърган хрян - (на вкус)

2 с.л. фино нарязан зелен лук

1 ч.л. лимонов сок

За украса:

Магданоз

 

Смесете булгура и сметаната в стъклен съд. Покрийте с найлоново фолио. Сложете в микровълновата фурна на висока мощност за 3 - 3-1/2 минути. Оставете да престои 15 минути. Междувременно, задушете зеленчуците с чесъна в тиган, покрит със спрей за готвене. Смесете сместа с булгура, зеленчуците и следващите седем съставки в голяма купа, разбърква се добре. Изсипете сместа във формичка, напръскана с готварски спрей или намазана с масло, като натиснете силно с опакото на лъжица. Пече се, покрито с алуминиево фолио (отстранете фолиото по време на последните 15 минути на печене), на 190С в продължение на 35 до 45 минути. Сервирайте с лъжица сос от хрян отгоре и гарнирайте със стръкче магданоз. На соса от хрян: Смесете всички съставки.

 





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта