Солен кекс със сьомга и сос с хрян
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч пшеничен булгур, несварен
1 ч лека сметана
2/3 ч нарязани моркови
2/3 ч нарязана сладка червена чушка
2/3 ч нарязан лук
1 скилидка чесън, счукан
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1 с.л. фино нарязан пресен копър
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
170 г обезкостена сьомга, консерва или сварена, накъсана
3 яйца
За соса с хрян:
225 г заквасена сметана
Прясно настърган хрян - (на вкус)
2 с.л. фино нарязан зелен лук
1 ч.л. лимонов сок
За украса:
Магданоз
Смесете булгура и сметаната в стъклен съд. Покрийте с найлоново фолио. Сложете в микровълновата фурна на висока мощност за 3 - 3-1/2 минути. Оставете да престои 15 минути. Междувременно, задушете зеленчуците с чесъна в тиган, покрит със спрей за готвене. Смесете сместа с булгура, зеленчуците и следващите седем съставки в голяма купа, разбърква се добре. Изсипете сместа във формичка, напръскана с готварски спрей или намазана с масло, като натиснете силно с опакото на лъжица. Пече се, покрито с алуминиево фолио (отстранете фолиото по време на последните 15 минути на печене), на 190С в продължение на 35 до 45 минути. Сервирайте с лъжица сос от хрян отгоре и гарнирайте със стръкче магданоз. На соса от хрян: Смесете всички съставки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ