Сладко-кисели морски дарове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/3 ч захар
1/3 ч бял винен оцет
1/3 ч пилешки бульон
2 с.л. соев сос
1 с.л. сухо шери
1 1/2 с.л. царевично нишесте
3 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. фино счукан пресен джинджифил
225 г средно големи пресни скариди, обелени и почистени
225 г миди, разполовени
1 морков, нарязан на тънки филийки
1/2 ч бамбукови кълнове, нарязани на филийки
1 зелена чушка, нарязана на кубчета
5 стръка зелен лук, нарязан на парчета от по 4 см
1/4 ч.л. сол
6 квадратчета от по 5 см инстантен китайски ориз
В купа смесете захарта, оцета, бульона, соевия сос, шерито и царевичното нишесте и оставете настрана. Поставете уок или тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете 1 1/2 с.л. зехтин. Когато зехтинът започне да се нагрява, добавете чесъна и джинджифила. Разбъркайте веднъж, след това добавете скаридите и мидите и се запържва при разбъркване, докато скаридите порозовеят, а мидите станат непрозрачни (около 3 минути). Извадете от тигана и заделете. Загрейте останалата мазнина в тигана. Добавете морковите и бамбука и се разбърква за 3 минути, като се добавят няколко капки вода, ако съдът изглежда сух. Добавете чушката, лука и солта и се разбърква за една минута. Върнете скаридите и мидите в тигана. Добавете соса в тигана и варете, като се разбърква, докато сосът забълбука и се сгъсти. Изключете огъня, покрийте и поддържайте горещо, докато пържите ориза според указанията на опаковката. Изсипете сместа с морските дарове в затоплена купа. Сложете ориза в чиния и полейте веднага със сместа с морски дарове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ