Регистрация

Скумрия с ревен

Автор:
Благослава
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
858
Оцени рецептата

900 г филета скумрия

2 ч.л. маргарин

1 глава лук, нарязан на кубчета

225 г ревен, нарязан едро

Сол и пипер на вкус

Препечена галета

За соса:

450 г ревен

2 с.л. захар

Настъргана лимонова кора

2 с.л. вода

 

Разтопете маргарина и задушете лука в него, докато стане прозрачен. Добавете нарязания ситно ревен, подправете с черен пипер и сол и продължете да готвите внимателно в продължение на 5 минути. След това добавете галетата и сместа се разбърква. Сложете филетата с кожата надолу върху равна повърхност и намажете с плънката. Навийте на руло и сложете в намаслена тавичка и печете в умерена фурна (200С) за 15-20 мин.

За соса:

Поставете всички съставки в тенджера и ги задушете, докато ревенът се сготви и омекне, около 10 минути. Прокарайте сварения ревен през фино сито или пасатор, да направите гладко пюре.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта