Скариди със зелен чай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г сурови скариди, обелени
2 ч.л. сол
1 с.л. зелен чай
1 ч вряща вода
1 1/2 с.л. фъстъчено олио
1 с.л. оризово вино или сухо шери
Втрийте скаридите равномерно със сол и оставете настрана. Сложете листата чай в огнеупорна мерителна чашка и полейте с гореща вода. Оставете да престои в продължение на 15 минути. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото. След това добавете скаридите и оризовото вино и запържете в продължение на 30 секунди. Изсипете чая и половината листа и се готви за още една минута. Извадете скаридите с решетъчна лъжица в чиния за сервиране и редуцирайте течността в тигана наполовина. Полейте скаридите с този сос и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ