Регистрация

Скариди по креолски

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
29 Nov
|
Видяна:
874
Оцени рецептата

6 с.л. масло

2 ч едро нарязан лук

2 ч едро нарязана целина

2 ч едро нарязани зелени и червени чушки

1 ч доматено пюре

6 пресни домата, обелени

3 дафинови листа

1/4 ч.л. риган

Щипка мащерка

Креолска подправка за морски дарове

2 ч бульон от морски дарове

1/4 ч масло

2 ч едро нарязан лук

1 с.л. кафява захар

2 ч едро нарязана целина

2 ч едро нарязани зелени и червени чушки

60 големи скариди, белени и почистени

Задушен ориз

 

Разтопете 6 с.л. масло в голяма тенджера на умерена температура. Добавете лука, целината и чушката и запържете за 10 минути. Добавете доматеното пюре, доматите, дафиновия лист, ригана, мащерката и подправката за морски дарове на вкус и варете още 10 минути. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, докато сосът започне да се сгъстява, около 45 минути. Сваля се от огъня и се прецежда; изхвърлете зеленчуците. Разтопете останалото масло в тенджера на умерен огън. Добавете лука, поръсете със захар и пържете до златисто кафяво. Добавете целината и чушките и задушете, докато омекнат, около 3 - 4 минути. Намалете огъня, добавете заделения сос и оставете да къкри леко за 10 минути. Добавете скаридите и варете, само докато се сгорещят. Сервирайте веднага върху бял ориз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта