Регистрация

Скариди на скара

Автор:
blazheva
|
Дата:
01 Oct
|
Видяна:
593
Оцени рецептата

1/2 ч.л. босилек

1/2 ч.л. натрошен дафинов лист

щипка мащерка

1/2 ч бира, със стайна температура

1 бучка масло

1 ч.л. прясно счукан чесън

1 ч.л. захар

1/2 ч пилешки бульон

1 с.л. сос бешамел

1 с.л. черен пипер

щипка сос Табаско

1 ч.л. сос Уорчестър

900 г средно големи скариди

 

В малка купа смесете подправките за овкусяване. Смесете маслото, чесъна, соса Уорчестър и подправките в голям тиган на силен огън. Когато маслото се разтопи добавете скаридите (без главите, но необелени). Гответе в продължение на 2 минути, като се разклаща съдът. (Не се разбърква) Добавете пилешкия бульон, гответе и разклащайте тигана за 2 минути. Добавете бирата и гответе и разклащайте тигана още 1 минута. Отстранете от огъня. Сервирайте в купи с хляб за потапяне в соса.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта